AJÁNLATKÉRÉS

Éjszakák
Felnőtt
Gyerek

Eger vára

Az egri vár Eger nagy történelmi múltú vára. A hozzá fűződő leghíresebb történelmi esemény az 1552-es ostrom, amikor a várvédők Dobó István kapitány parancsnoksága alatt visszaverték az Oszmán Birodalom túlerőben lévő seregét. A túlerőben lévő török hadsereg ellen a magyarok...

Bővebben

Eger város és az egyházmegye lakosságának növekedésével szükségessé vált egy nagyobb templom építése, melyet Telekessy István kezdett meg, majd Erdődy Gábor az eredeti terveket jelentősen megváltoztatva és a templomot majdnem kétszeresére bővítve fejezett be 1727-ben.

Bővebben

Az egykori egri líceum épülete az Eszterházy téren áll a bazilikával szemben, a domb lábánál; főbejárata a Széchenyi utcáról nyílik.

Bővebben

Érsekkert

Az Érsekkert (vagy 1990 előtti hivatalos nevén Népkert) Eger központi parkja.Területén már a 13. században érseki vadászterület volt.

Bővebben

Termál- és élményfürdő

A Termál- és Strandfürdő 5,3 hektáros területen jelenleg hét medencével, termál - és gyógyvízzel várja a vendégeket.

Bővebben

A megyeháza legfőbb ékessége, egyben a magyarországi kovácsoltvas-művesség kiemelkedően gazdag, igényes és egyben reprezentatív darabja.

Bővebben

Gárdonyi 1897-ben vásárolta meg ezt a házat végleges letelepedési szándékkal Egerben, a Sánc-negyed Hóhérdomján.

Bővebben

Dobó tér

A Dobó István tér (Dobó tér) Eger történelmi belvárosának főtere. A trapéz alakú, hosszúkás tér hossztengelye északkelet–délnyugati tájolású.

Bővebben

Minorita templom

Az egri minorita templom vagy Szent Antal-templom a város főterének, a Dobó István térnek meghatározó épülete.

Bővebben

A Széchenyi utca északi végén egy kis dombon áll a különleges atmoszférával rendelkező Görögkeleti vagy Szerb templom.

Bővebben

Az egri ciszterci templom (teljes nevén: Szent Bernát Ciszterci Borgia Szent Ferenc templom) a Művészetek Házával szemben, a Széchenyi István u. 15-ben áll.

Bővebben

Szépasszony-völgy

A Szépasszony-völgy Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területe. A ma közel 200 pincét számláló Szépasszony-völgy az elmúlt évszázadokban szorosan összekapcsolódott az egri borok hírnevével.

Bővebben